Články

Investice do nemovitostí jako cesta k finanční nezávislosti

V dnešní době hledáme různé cesty, jak dosáhnout finanční nezávislosti a zabezpečit si pohodlnou budoucnost. Jednou z osvědčených strategií, která se stává stále populárnější, je investování do nemovitostí. Trh s nemovitostmi v České republice nabízí řadu příležitostí pro ty, kteří jsou ochotni se vzdělávat a strategicky přistupovat ke svým investicím, ať už se jedná o nákup bytu k pronájmu nebo rekonstrukci staršího domu s následným prodejem.

Celý článek

Práva a povinnosti: Co můžete a nemůžete požadovat v nájemní smlouvě

Ve světě pronájmů je klíčové vědět, co smí a nesmí být obsaženo v nájemní smlouvě. Tento článek pro pronajímatele odhaluje, jak vypracovat smlouvu, která je spravedlivá, legální a chrání práva obou stran. Odhalíme, které požadavky jsou přijatelné a které překračují hranice zákona či etiky. Se správnými informacemi a tipy se vyvarujete běžných chyb a zajistíte, že vaše nájemní vztahy budou bezproblémové a vzájemně výhodné.

Celý článek

Úspory energie krok za krokem: Od izolace po chytré technologie

V době, kdy se energetické náklady neustále zvyšují a otázky udržitelnosti nabývají na  opravdovém významu, stává se úspora energie klíčovým tématem pro majitele nemovitostí. Tento článek poskytuje praktické informace a tipy, jak dosáhnout energetické efektivity, od jednoduchých úprav, jako je zlepšení izolace, až po pokročilá řešení využívající nejnovější technologie.

Celý článek

Jak na prodej nemovitosti v roce 2024

Prodej nemovitosti je komplexní proces, který vyžaduje znalost trhu, legislativy, umění prezentace i marketingu a také schopnost vyjednávat.

Ve článku se dozvíte bližší proces postupu, klíčové body prodeje nemovitosti, ale také vám ukážu jak pracuji a úspěšně prodávám nemovitosti.

Celý článek

Home staging aneb jak připravit nemovitost k prodeji

Pod pojmem home staging se skrývá profesionální příprava nemovitosti pro její prezentaci. Cílem je dosáhnout co nejvyšší atraktivity pro co největší počet potencionálních zájemců.

Ve článku se dozvíte, jak na to. Konkrétní příklady z praxe a protože ukázaná platí, tak příklady jak vypadají nemovitosti po homestagingu, které prý pro prodej nemovitosti dělám od roku 2017.

Celý článek

Poplatek notáři při dědictví

Z dědictví se neplatí žádná daň, nicméně dědictví musí vyřizovat notář, který má nárok na notářskou odměnu.

Kolik činí odměna notáře z dědictví, podle čeho se vypočítá a konkrétní příklady v praxi zjistíte v dnešním článku.

Celý článek

Byt v osobním vlastnictví vs. byt v družstevním vlastnictví

Existuje spoustu pro a proti. Každé vlastnictví má své zastánce stejně jako odpůrce. V dnešním článku si uděláme srovnání obou typů vlastnictví.

Celý článek

Hypotéky za 3 % i více. Kam až porostou sazby?

Zatímco v červenci a srpnu se hypoteční úvěry poskytovaly se sazbou okolo 2 %, podzimní měsíce přináší citelné zdražení. Přesto zájem o hypoteční úvěry neklesá, banky hlásí rekordní měsíce. Ke konci roku by se objem poskytnutých hypoték mohl pohybovat okolo 400 miliard.

Celý článek

Jak postupovat při prodeji nemovitosti?

Jak může vypadat nemovitost při prodeji či pronájmu? Jaké se dají použít nástroje a jestli to na výsledku bude znát? To sami zjistíte v tomto článku.

Celý článek