Jak na prodej nemovitosti v roce 2024

Jak na prodej nemovitosti v roce 2024

Prodej nemovitosti je komplexní proces, který vyžaduje znalost trhu, legislativy a také schopnost vyjednávat. V tomto článku vám představím, jak na prodej nemovitosti v roce 2024. Přečtěte si článek a zjistěte, jak postupovat při prodeji nemovitosti.

1. Příprava nemovitosti na prodej

Před samotným prodejem je důležité nemovitost řádně připravit. Doporučuji vám zajistit všechny potřebné dokumenty, jako je list vlastnictví, energetický štítek, měsíční náklady, vyúčtování, půdorys, revize a další. Také je vhodné provést drobné opravy a úklid, aby nemovitost působila co nejlépe.

2. Stanovení ceny

Stanovení správné ceny je klíčové pro úspěšný prodej. Cenu nemovitosti ovlivňuje řada faktorů, jako je její stav, poloha, velikost a další. Doporučuji vám poradit se s odborníkem nebo využít služeb realitního makléře.

3. Inzerce a marketing

Inzerce a marketing nemovitosti je dalším důležitým krokem. Inzerát by měl být stručný, ale informativní a měl by obsahovat profesionální fotografie, ideálně video prohlídku, 3D scan nemovitosti a všechny data, které zájemce bude k rozhodování potřebovat. Důležité je si uvědomit, že zájemci kupují očima. Doporučuji vám využít placené realitní portály, sociální sítě, které mají široký dosah a reklamu včetně PPC kampaní. Vždy totiž platí, čím více zájemců, tím může být lepší výsledná cena.

4. Prohlídky a vyjednávání

Při prohlídkách je důležité být připravený na otázky potenciálních kupců a být schopen jim podrobně představit nemovitost. Prohlídky by měly probíhat za denního světla a měla by na nich panovat příjemná atmosféra, ve které zájemci mohou poznat svůj budoucí "nový domov". Vyjednávání o podmínkách koupě a také o ceně je dalším krokem, kde je důležité být trpělivý a flexibilní. Všechny strany vždy chtějí, aby celý proces proběhl hladce a bez komplikací.

5. Konečná fáze prodeje

V konečné fázi prodeje je potřeba sepsat smlouvy. Zde je nutné obrátit se na profesionály, kteří jsou schopni sepsat rezervační smluvu, navázat komunikaci s bankami (v případě úvěrů, ať od prodávajícíh nebo kupujících) připravit kupní smlouvu a smlouvu o uschově financí. Každá smlouva musí obsahovat nutné podklady pro katastr nemovitosti, pro banky, ale také pro smluvní strany. Správnost a bezpečnost celé transakce je klíčová. Když vše klapne následuje úhrada kupní ceny a převod nemovitosti na nového majitele a následné kroky vedoucí k předání nemovitosti ad.

 

Chcete vědět jak pracuji a jak vypadá spolupráce se mnou?

 

https://michallesnak.cz/jak-pracuji

 

www-delamerealitysrdcem-cz2

 

Pokud se se mnou budete chtít o něčem poradit, spojte se se mnou prostřednictvím kontaktů na mém webu.

 

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení