Home staging aneb jak připravit nemovitost k prodeji

Home staging aneb jak připravit nemovitost k prodeji

Jistě už jste o tom slyšeli. Přišlo to k nám ze zahraničí, a jestliže to funguje v desítkách zemí světa, bylo by naivní si myslet, že zrovna v Česku to fungovat nebude. Funguje to a ke své práci to používám od roku 2017.

A v čem home staging spočívá?

V úplně jednoduché věci. Udělat z prodávané nemovitosti atraktivnější, ale přitom stále reálnou. V autobazaru prodejce vždy auto umyje, vysaje, vyčistí od špíny a nečistot, protože pak se lépe prodává a my prodávanou nemovitost také připravíme.

Je to trochu věda

Profesionální Home Staging není jen to, že poklidíte, jako před Vánoci. Někdy je to přesun nábytku, vymalování, použití dekorací, odosobnění nemovitosti a mnoho dalšího.

Jak na to?

Aby nemovitost zaujala na první pohled je potřebné společná práce majitele a realitního makléře. Nemovitost připravujeme na samotném začátku ještě nefo fotíme nebo natáčime videoprohlídku. Odkliďte vše, co se dá nazvat nepořádkem, nebo je to neuspořádané. Ještě jednodušeji. Představte si, jak by se daná místnost vnacházela v pěti hvězdičkovém hotelu a tak prostor upravte. Žádné boty a kabáty v předsíni. Z kuchyně odstraníme utěrky, magnetky z lednice, volné položené nádobí nebo drobné spotřebiče. V koupelně odstaníme šampóny z vany či sprchy, ručníky, kartáčky nebo laky apod. V ložnici odstaníme z nočních stolků ovladače, usteleme postel, použijeme přehoz, dekorativní polštáře a prostřeme víkendovou snídani. V obývacím pokoji uklidíme noviny, přebytečné drobnosti, naaranžujeme polštáře. Na jídelním stolu prostřeme jako ke svátečnímu obědu a nezapomeneme přidat květinu, která prostor zútulní. V dětském pokoji dáme hračkám aspoň na chvíli řád, usteleme postel a urovnáme psací stůl. Prostě uděláme všude pořádek, urovnáme poličky, usteleme, srovnnáme či úplně schováme hračky atd. 

Co je cílem?

Aby byla nemovitost atraktivní. Jako auto v bazaru nebo hotelový pokoj je potřeba i nemovitost na fotkách a videu v inzerci na internetu. A samozřejmě také při osobní prohlídce. Protože atraktivní nemovitost se prostě lépe prodává. A profesionální makléř tohle ví, umí a zná. Je dobré si od takového profesionála nechat poradit.

 

Co když je nemovitost prázdná?

Nevadí. S tím si umíme poradit a zvládneme Vaši nemovitost zařídit, tak aby si zájemci dokázali představit, že se manželká postel bez problému vejde a přitom bude místnost vzdušná a atraktivní. Disponujeme vybavením, které pro home staging používáme a když se v nemovitosti nebydlí, zůstává zde po celou dobu prodeje. Takže Zájemci vidí nemovitost stejně na fotkách i při osobní prohlídce.

 

Pár příkladů pro představu

img_024 lesnak_michal_realitni_makler_prodej_pronajem_nemovitosti_byty_domy_chaty_chalupy_realitni_kancelar_delame_reality_srdcem_5
michal_lesnak_realitni_makler_ostrava_reality_karvina_nemovitosti_frydek_mistek_realitni_kancelar_delame_reality_srdcem_24 michal-lesnak-realitni-makler-ostrava-realitni-kancelar-karvina-prodej-byt-delame-reality-srdcem_25
Michal_Lesnak michal_lesnak_realitni_makler_ostrava_delame_reality_srdcem

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení