Jak postupovat při prodeji nemovitosti?

Jak postupovat při prodeji nemovitosti?

U každé nemovitosti řeším pro majitele i zájemce individuální přístup tak, aby se realizace povedly v rychlejším čase a za maximální možnou prodejní cenu nemovitosti. K tomu nestačí jen přijít, za 15 minut odejít s nafocenými fotografiemi a základními informacemi k nemovitosti.

 

Je zapotřebí nemovitost znát do sebemenších detailů, na které se mohou zájemci zeptat a které je potřeba odprezentovat. Je nutné profesionálně zpracovat celou prezentaci nemovitosti a to nejen poutavým popiskem, ale také fotografiemi nafocené profesionální technikou s šíří záběru odpovídající reálnému pohledu lidského oka, homestagingem - což je doaranžování nemovitosti tak, aby zaujala co nejširší spektrum potencionálních vážných zájemců, postprodukcí fotografiíí a dalšími drobnostmi, které mají jediný cíl - kvalitní a reálná prezentace jako například zde:

A aby měli klienti lepší představu o nabízené nemovitosti, připravuji také videoprohlídky, díky které jsou inzeráty lépe šířitelné na internetu (například přes sociální sítě či reklamu) a také jsou dle statistik nejnavštěvovanějšího portálu Sreality.cz o 400% atraktivnější a navštěvovanější oproti inzerátům bez videa...

toto video má jen na Youtube přes už přes 80 tis. zhlédnutí...to už může být slušný počet potencionálních zájemců, co říkáte...?

 

Samozřejmě ke každé nemovitosti musí být zpracovaný také dispoziční náčrt (půdorys) pro představu o průchoznosti či velikosti a rozložení místností.

 

Mezi další realizace patří i tento moderní byt 3+kk, poblíž centra Ostravy na ulici 28. října, do kterého jsem se i já zamiloval. Majitel se zde rozhodl pro prodej přes dva makléře. Oba jsme měli veškeré informace, špičkovou prezentaci, ale museli jsme se poprat i právní stránkou nemovitosti a jsem velmi rád, že jsem tento prodej úspěšně dokončil a noví majitelé zde spokojeně bydlí.

 

A když je prostor a čas na přípravu, může zařízená nemovitost (byt 4+1) vypadat takto:

 

U nezařízeného bytu provedeme kompletní home staging (zařízení a doaranžování) nemovitosti pro lepší představivost potencionálních zájemců. PROFI FOTOGRAFIE S KOMBINACÍ HOMESTAGINGU dělá ve výsledku příjemný a reálný dojem, když přijdeme na nemovitost, která je pěkná, čistá, po rekonstrukci a chceme ji dodat život, představivost a šmrnc

Schválně, na který byt by jste se šli raději podívat...? Cena tohoto bytu byla vyšší než tržní hodnota, nicméně se nám podařil prodej realizovat i tak ve velmi krátkém čase... A výsledkem je splněné přání zájemců bydlet v bytě, který je plně zaujal už od první chvíle.

a bez videoprohlídky není správné prezentace

Videoprohlídky k nemovitostem natáčím od roku 2014 a celý postup, příprava a vše okolo toho prochází vývojem, stejně jako dostupná technika a zkušenosti. Video dokáže reálně přiblížit nemovitost vážným zájemcům, dodá emoce a komplexnost reálných informací. Vypráví příběh, který každá nemovitost má. To vše každý den používám při své praxi pro své klienty. Výsledek totiž potěší nejen mne či Vás, vlastníky, ale hlavně potencionální zájemce, které video příláká jako magnet při spojení všech možností, nástrojů a postupů. A ať si umíte představit rozdíly v konkrétních případech, nechám Vás nahlédnou i lehce pod pokličku mé práce.

 

HOMESTAGING - urychlí prodej a zaujme širší spektrum vážnějších zájemců díky malým i větším úpravám, ať už designovými, nebo jen přestavením nábytku, či stylu focení a zařízení nemovitosti. A protože je video víc než tisíc slov, koukněte sami, jak se proměnila jedna část rodinného domku, který jsem prodával v roce 2018

 

 

A kdo si chce nemovitost projít ještě před prohlídkou a fotky, video ani půdorys mu nestačí, tak zde máme říklad 3D scanu nemovitosti:

 

Když je taková nemovitost podpořena videoprohlídkou:

 

a nechybí profesionální prezentace:

pak spustíme efektivní marketing a úspěšný prodej se nám musí povést ;-)

 

Pokud chcete i vy efektivně prodávat svou nemovitost, zavolejte mi nebo napište a pomohu i Vám 774 101 334

 

Výběr videoprohlídek najdete na mém youtube kanálu:

 youtube_logo

https://www.youtube.com/channel/michallesnak

 

A co je stejně důležité jako výše uvedené příklady? Přece správně stanovená cena! Ani nízká, protože proděláváte, ani vysoká protože neprodáte. Stanovit správně prodejní cenu není lehké. Je potřebné mít profesionální znalosti realitního trhu, faktorů ovlivňující cenu nemovitosti, znalost lokality atd... Reálnou tržní prodejní cenu stanovuji důkladnou analýzou, kterou při stanovení cen používají mimo jiné také odhadci a znalci. Součástí výstupu a doporučení je také marketingová strategie, aby navrhovaný postup měl i reálné efektivní výsledky.

Jak dlouho tato analýza trvá a co je k tomu zapotřebí? Při součinosti vlastníka a poskytnutí potřebných informací k nemovitosti je zpracování rychlé - do 3 dnů od prohlídky nemovitosti a dodání potřebných dokumentů a pro své klienty toto zpracovávám při každé realizaci prodeje. Chcete si nechat ocenit svou nemovitost a pomoct si tak k rychlému a úspěšnému prodeji? Kontaktujte telefonicky či emailem, já se Vám ozvu a domluvíme se na dalším postupu.

 

Zdraví Vás Michal Lesňák, realitní makléř, který dělá reality srdcem.

 

Realitní makléř se musí stále vzdělávat a proto pravidelně absolvuji školení a certifikace. Zde je malý výčet seminářů, ocenění a certifikátů.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení